HR is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Dr Sjoerd van den Heuvel

Expert Insight: The Increasing Importance of Data and the Rise of HR Analytics for the C&B Function

University of Applied Sciences Utrecht - Netherlands

08:30 - 09:00 30 mins
Registration
09:00 - 09:15 15 mins
Opening and Welcome by Forum Chair
  • Robert Mosley - Global Remuneration Expert and HR Consultant, CEO of Lemon Pip Consulting Limited; Formerly SVP Human Resources at Emirates Group, Lemon Pip Consulting Limited
09:15 - 10:00 45 mins
An Introduction to The Behavioural Science of Reward
  • Sandrine Bardot - Managing Director, The Bardot Group
10:00 - 10:40 40 mins
Info
What to Measure, When to Measure and How to Report to The Board and RemCo to Make Your Business Case
  • Ebtisam Abbas - Human Resources Director, Emirates Defence Industries Company
  • Rami Tarakji - Group Total Rewards & Talent Manager, Al Babtain Group
  • Sami Baramki - Chief People Officer, King’s College Hospital London
  • Larissa Zaplatinskaia - Director - Human Resources, Al Masah Capital Management Ltd
  • Highlight the most important data required for designing and implementing total rewards
  • Practical insight on how to use data for forecasting and decision making for successful management buy-in for your total rewards package
  • Best practice in analysing data for annual pay reviews and annual bonus payments to present for RemCo approval
  • Lessons from HR leaders on how they measure and report data for compensation and benefits in their organisations
10:40 - 11:00 20 mins
Speed Networking
11:00 - 11:30 30 mins
Morning Networking and Refreshments
11:30 - 12:00 30 mins
Info
Reconstructing Workplace Insurance: Maximizing Positive Synergies Between Wellness Programs, Digital Healthcare and Effecting Claims Management
  • Art Cozad - CEO, Middle East, Cigna
  • Drawing on the learnings from the Cigna 360 Wellbeing Survey – including the critical gaps in workplace wellness in the region
  • Examining the role of digital in health improvement, and its impact on employer healthcare costs
  • Why Cigna is working with global and local clients on ensuring that their compensation and benefits policy is deeply rooted in employee health and wellbeing
12:00 - 13:00 60 mins
Info
Expert Insight: The Increasing Importance of Data and the Rise of HR Analytics for the C&B Function
  • Dr Sjoerd van den Heuvel - People Analytics Researcher, University of Applied Sciences Utrecht - Netherlands
  • Exploring the evolving role of the compensation & benefits function while highlight future required skills
  • Analysing the effect that data and technology will have on the wider HR function
  • Highlighting the importance of data analytics in strategic decision making for workforce forecasts, remuneration and incentives
  • Strategies in getting the most out of your data no matter the budget, type of system or industry
13:00 - 14:00 60 mins
Lunch and Networking Break
14:00 - 14:45 45 mins
A Successful & Proven Data- Driven Analytical Approach to Intelligently Managing Your Compensation Spend
  • Muhammad Salman Hashim - Compensation, Benefits & People Analytics Leader - Emerging Markets, Nielsen
14:45 - 15:15 30 mins
Info
Panel Discussion: Creating an Optimal Mix in Your Compensation Package: Variable Pay and Incentives
  • Sandrine Bardot - Managing Director, The Bardot Group
  • Sachin Bajaj - Head of Performance & Rewards - NEMEA, Takeda Pharmaceuticals
  • Dr Sabeeh Ghugharia - Regional Corporate Human Resources Manager, Mediclinic
  • Analysing regional and global market trends regarding variable pay
  • Highlighting best practice in structuring your total rewards to include variable pay for
  • Focusing on regional practices on variable pay and how it has been implemented successfully
  • Analysing whether variable pay is effective for retaining top talent now and in the future
15:15 - 15:45 30 mins
Afternoon Networking and Refreshments
15:45 - 16:15 30 mins
Info
Counting the Cost: Designing Total Rewards for Challenging Times that Will Be Relevant in The Future
  • Oluyomi Okunowo - Director - Compensation & Benefits - APAC, LATAM & MEA, COTY
  • Analysing innovative ways to incentivise the workforce while ensuring tighter reward strategies to ensure key talent is motivated
  • Adopting pay-for performance as a key to managing cost pressures while retaining talent
  • Highlighting successful strategies to boost employee engagement during challenging times
  • Best practice on how can you keep the whole workforce motivated without only focusing on top talent 
16:15 - 17:00 45 mins
Info
Solution Session: Incentive Structures – What Is Most Beneficial
  • Moderator Robert Mosley - Global Remuneration Expert and HR Consultant, CEO of Lemon Pip Consulting Limited; Formerly SVP Human Resources at Emirates Group, Lemon Pip Consulting Limited

This interactive session gets groups working together to find solutions to what could be the best way of structuring incentives. Tables will be arranged according to industries and after 20 minutes brainstorming, the teams report back and compare notes on the most effective solution to the challenge.

17:00 - 17:10 10 mins
End of Forum Day One